Nastavak radova na uređenju Zgrade društvenog doma i općine u brodskom stupniku

Podijeli:

U tijeku su radovi na projektu održive gradnje “Rekonstrukcija – adaptacija zgrade Društvenog doma i općine u Brodskom Stupniku”.

Vrijednost projekta iznosi 1.074.734,48 kuna od čega Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 644.841,00 kunu ili 60% i Općina Brodski Stupnik 429.893,48 kuna ili 40%. Radove izvodi tvrtka “Vukojević gradnja” d.o.o. Slavonski Brod. Do sada su izvedeni radovi na izmjeni stolarije na cijelom objektu te vanjske ovojnice na dvorani. Trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju dvorane i pristupnih prostora, a potom slijedi vanjska ovojnica zgrade Društvenog doma.

Napominjemo da su temeljem zaključenog ugovora sa Fondom za energetsku učinkovitost radovi trebali biti završeni do kraja 2009. godine, no zbog nemogućnosti Općine u osiguranju udjela svojih sredstava, rok je produžen do kraja 2010.g. U ovom trenutku još nije izvjesno da li će Općina uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju svojih obveza, a time povući i pripadajući dio sredstava od Fonda.

Završetkom ovih radova ostvarit će se temeljni cilj projekta održive gradnje, a to je energetska ušteda putem toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, a posebno smanjenje emisije CO2, bolja iskoristivost energije, odnosno smanjenje potrošnje energije, smanjenje onečišćenja okoliša, poboljšanje vizualnog dojma općinskog središta i dr.