Nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacije Općine Brodski Stupnik

Podijeli:
Započela izgradnja druge faze kanalizacije u Brodskom Stupniku

Započela izgradnja druge faze kanalizacije u Brodskom Stupniku

Izgradnja I. faze kanalizacije u dužini 12 km završena je prošle godine, a investiciju vrijednu nešto manje od 12 milijuna pratili su: Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatske vode, Županija Brodsko-posavska i Općina.

Projekt II. faze, za koji je ishođena potvrda glavnog projekta, definira izgradnju daljnjih 31 km kanalizacije kao i pripadajući prečistač.

Početkom mjeseca kolovoza 2011. godine započeli su radovi na  daljnjoj izgradnji kanalizacije u Općini Brodski Stupnik.

Na objavljeni natječaj u Narodnim novinama od 19.4.2011.g. javilo se 6 tvrtki , a najpovoljnija je bila «BRODSKA POSAVINA» koja će 15 km kanalizacijske mreže izgraditi za 6.950.000,00 kuna.

Ukupan iznos ove investicije će se financirati iz tzv. programa «305 PROJEKATA» Hrvatskih voda, dakle bez učešća Općine Brodski Stupnik, što je za nas, a s obzirom na vrlo skromni proračun, od iznimne važnosti. Posebno se moramo zahvaliti zamjeniku župana  gosp. Davoru Vlaoviću bez čije pomoći sigurno ne bi uspjeli u realizaciji ovog projekta.

Izgradnjom započete I. etape II.  faze kanalizacije kao i prečistača za kojeg još treba osigurati cca 2.000.000,00 mil. kuna veći dio sustava bi se mogao staviti u funkciju, dok bi se ostali dio kanalizacije nastavio graditi prema dinamici pristizanja sredstava.