Zlatovezilje o financijskoj potpori ministarstva turizma

Podijeli:

Ministarstvo turizma RH u svibnju 2010. godine, objavilo je natječaj za dodjelu bespovratne financijske potpore za suvenir Hrvatske uz naglašene uvjete prijavljivanja na natječaj. Obzirom da je Udruga postigla zavidne rezultate u području čuvanja i prenošenja tradicijske izvornosti vještine ručnog rada zlatovezom, sudjelovanjem u turističkoj ponudi Općine, županije i širom lijepe naše i izvan granica, sačinili smo prijavnicu  na natječaj.

U prijavnici smo istaknuli naše potrebe i to za:

  • uređenje proizvodnih i prodajnih prostora _štandovi
  • opremanje suvenira za plasman na tržište/ambalaža za suvenire,materijal za izradu,kataloga suvenira)
  • izrada WEB stranice
  • organizacija sajmova i prodajnih izložbi  (troškovi puta ,opremanje štandova)
  • poticaj učenika i odraslih na savladavanje vještine zlatoveza ručni rad za što je potreban materijal za izradu,razni ukrasi ,konac
  • staklena vitrina u školi za učeničke radove.

Ministarsvo je pozitivno odgovorilo na našu prijavu, imajući u vidu naš kontinuitet u radu, našu spremnost u svakoj prilici odazvati se na poziv Općine, Ureda župana, Županijske i gradske turističke zajednice, Obrtničke i gospodarstvene komore, Razvojne agencije grada, Ureda za gospodarstvo, te istih ureda izvan naše županije. Sredstva su dijelom iskorištena u navedene svrhe a dijelom ostaju za korištenje u narednom razdoblju.

Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na financijskoj potpori uz  našu obvezu da opravdamo dobiveno povjerenje te zahvaljujemo svima koji  nam pružaju moralnu podršku.