25. Stupnička Berba Grožđa i Dan općine

Podijeli:

U subotu 11.09.2010. će se po dvadeset peti put održati “Stupnička berba grožđa” u organizaciji KUD-a Zrinski. Na taj dan se ujedno slavi i dan općine Brodski Stupnik. Zasad je najavljen dolazak 9 KUD-ova iz drugih mjesta ali konačan broj se još ne zna. Program počinje u 13:00 sati s “Biciklijadom” – rekreativnom vožnjom biciklističkim stazama stupničkih brda – sudjelovati mogu svi sa svojim biciklima.

U 15:00 je doček KUD-ova a nakon toga će se kod centralnog križa na mjesnom groblju u Brodskom Stupniku položiti vijenac za sve poginule i umrle s područja općine.

Zatim će se u 16:30 održati svečana sjednica Općinskog vijeća u vijećnici zgrade Općine Brodski Stupnik. Nakon sjednice je organiziran obilazak vinograda obitelji Zdjelarević i Zavičeajne zbirke Starog Slatinika.

U 18:00 počinje svečana povorka kulturno umjetničkih društava popraćena domjenkom. Zatim ćete moći vidjeti kako se dobivao mošt u stara vremena.

KUD-ovi će svoj program izvesti na pozornici Društvenog doma u 19:00 nakon čega će sve goste zabavljati Šima Jovanovac i Berde Band. Ulaz na zabavu je 20kn ili možete kupiti vinsku čašu za 50kn u koju će vam se cijelu veče točiti besplatno vino – koliko god mogli popiti. Za prezalogajiti će biti pečena janjetina po povoljnoj cijeni. Za večer je pripremljen i veliki vatromet. (www.kud-zrinski.com)

Veličina fonta
Kontrast