8 km novih brdskih prometnica

Podijeli:

Općina Brodski Stupnik već nekoliko godina za redom javlja se na raspisani natječaj Šumarske savjetodavne službe za uređenje šumskih prometnica za privatne šume.

Uređenje brdskih puteva Općine Brodski Stupnik

Tijekom 2008. godine na našem području izgrađene su dvije prometnice u dužini 2,5 km a sada su u tijeku radovi na izgradnji šumskog puta «DOLCI» u Brodskom Stupniku u dužini 2200m, zatim slijedi put «KUĆIŠTE» u Starom Slatiniku u dužini od 1050m, kao i put «BAZJE» u Krajačićima  u dužini od 2200m.

Troškovnička vrijednost ovih radova iznosi 250.000,00 kuna po kilometru,  a radove izvodi tvrtka «Turković» d.o.o. iz Velike Gorice.

Izgradnja ovih prometnica za Općinu Brodski Stupnik su od izuzetnog značaja iz razloga što će poslužiti osnovnoj namjeni tj. pristupu privatnim šumama, ali i voćnjacima, vinogradima te će poslužiti i kao protupožarni putovi, a ujedno i kao šetnice na tom području u svrhu razvoja ruralnog turizma.

Ovaj Program za Općinu je posebno zanimljiv iz razloga što ukupnu investiciju financira Šumarska savjetodavna služba te ne opterećuje izuzetno skromni općinski proračun.