CTR organizira radionicu o obiteljskim poduzećima i prijenosu poslovanja

Podijeli:

[ŠTO S PODUZEĆEM NAKON POVLAČENJA VLASNIKA IZ BIZNISA? ]

Centar za razvoj Brodsko posavske županije organizira Radionicu o obiteljskim poduzećima i prijenosu poslovanjau srijedu, 31. svibnja 2023. godine s početkom u 10,00 sati u HGK – Županijskoj komori Slavonski Brodu, Matije Mesića 9 u Slavonskom Brodu.

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Radionica se održava u okviru projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ – BOND 2, čiji je cilj doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a program je dostupan na sljedećoj poveznici.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici, a rok za prijavu na radionicu je utorak, 30. svibnja 2023. godine.

Kontakt osoba CTR: Dubravka Mirković (e-mail: dubravka@ctr.hr)

(Izvor: https://ctr.hr/najava-ctr-organizira-radionicu-o-obiteljskim-poduzecima-i-prijenosu-poslovanja/)