Izgradnja poljoprivrednog inkubatora sredstvima EU

Podijeli:

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije provodi Program „Pripreme i provedbe razvojnih projekata koji će se financirati iz fondova Europske unije“. Općina Brodski Stupnik i LAG „Posavina“ uspješno su izvršili kandidaturu za izradu projektne dokumentacije za poljoprivredno poduzetnički inkubator u Poslovnoj zoni „Rižino polje“ sa sadržajima za preradu, sortiranje, pakiranje, skladištenja, hladnjačom i prostorom za edukaciju poduzetnika. Ovi sadržaji će biti od iznimne važnosti za stvaranje povoljnih uvjeta za poljoprivredne proizvođače sa cijelog LAG područja.

Općini i LAG-u kao partneri su se pridružili Brodsko-posavska županija i Razvojna agencija CTR-a iz Slavonskog Broda koja je vodeća na području izrade projekata za fondove EU, a želja nam je uključiti u ovaj projekt i Srednju školu „Matija Antun Reljković“ iz Slavonskog Broda, Poljoprivredni i Prehrambeno- tehnološki fakultet u Osijeku, te Cluster „ Posavina povrće“.

Predloženi projekt je odlično ocijenjen prilikom bodovanja na Partnerskom vijeću BPŽ-a , a što je od iznimne važnosti prilikom odabira projekata od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Napominjemo da ukupna investicija ovog projekta na temelju već izrađenog idejnog rješenja iznosi 23 milijuna kuna.