Načelnik u radnom posjetu kod zamjenika župana gosp. Davora Vlaovića

Podijeli:

Načelnik Lovinčić u posjeti kod zamjenika župana VlaovićaDana 29. lipnja 2010.godine Zamjenik župana gosp. Davor Vlaović primio je u radni posjet načelnika Općine Brodski Stupnik Petra Lovinčića i tom prigodom razgovarali su o projektima koji su u tijeku kao i onima koji se planiraju.

Općina Brodski Stupnik prijavila se na više natječaja raspisanih od strane Ministarstva turizma, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Ministarstva za regionalni razvoj i tom prigodom je dogovoren zajednički odlazak Zamjenika župana i Načelnika u posjet navedenim ministarstvima, a što se i do sada pokazalo kao dobar način ostvarivanja pomoći.

Nadalje bilo je riječi o IPARD-programu Mjera 301 za izgradnju komunalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave za koji se očekuje raspisivanje natječaja. Općina je spremna kandidirati nastavak projekta izgradnje kanalizacije gdje je moguće ukoliko se zadovolje strogi kriteriji EU ostvariti nepovratnu pomoć od 7 milijuna kuna.

Razgovaralo se o osnivanju LAG-a (Lokalne akcijske grupe) za područje pet susjednih općina, a također se dotaklo i pitanja trenutnog teškog financijskog stanja u općinskom proračunu uvjetovanog povratom poreza po godišnjoj prijavi.