Nove investicije u gospodarskoj zoni u općini Brodski Stupnik!

Podijeli:

Općina Brodski Stupnik odredila se, između ostalog i za razvoj gospodarstva na svom području, te su uloženi veliki napori i znatna sredstva, gotovo 5 milijuna kuna za izgradnju komunalne  infrastrukture u Gospodarske zone „Rižino polje“.

Kako ističe Petar Lovinčić, dugogodišnji Načelnik Općine Brodski Stupnik, u potpuno komunalno i infrastrukturno opremljenoj Gospodarskoj zoni „Rižino polje“, koja se prostire na ukupno 16 ha, u ovom trenutku gotovo više nema slobodnog prostora, većina parcela je već zauzete, a na nekima od njih su investitori već izgradili i stavili u funkciju izgrađene objekte.

Zbog  gore navedenog Općina je krenula u daljnje uređenje tj. proširenje gospodarske zone. Također u ovom trenutku je otvoren natječaj Ministarstva gospodarstva za izgradnju komunalne infrastrukture na koje se i naša općina javlja.

Svemu tome su svakako pridonijele poticajne mjere za ulaganja u poduzetništvo na području Općine Brodski Stupnik, od kojih je najznačajnija oslobođenje investitorima/poduzetnicima plaćanja  komunalnog doprinosa pa je tako npr. tvrtka „Vindon“ d.o.o. kao investitor u potpunosti oslobođena plaćanja navedenog doprinosa u iznosu preko 480.000,00 kn, a što im je zasigurno bilo itekako interesantno i poticajno pri odabiru  lokacije svog ulaganja.

Nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, 15.04.2017.godine tvrtka „Vindon“ d.o.o. je započela u Gospodarskoj zoni „Rižino polje“ sa investicijom  izgradnje potpuno nove farme sa 8 peradnjaka i popratnim prostorima u kojima će se uzgajati i pripremati sirovina za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda.

Tvrtka „Vindon“ je osnovana 01.07.2003. godine i počela s radom u bivšoj Veterinarskoj stanici Slavonski  Brod koja se bavi uzgojem i obradom pilića, a  od tada je kompletna tehnologija zamijenjena te se tvrtka odredila baviti uzgojem, proizvodnjom i preradom mesa od pura.

Direktor tvrtke „Vindon“ d.o.o., gosp. Mladen Gajski, navodi da tvornica svaku godinu ima rast proizvodnje pa tako i zapošljavanja, koje je od 2003. godine poraslo sa 104 radnika na današnjih 350 radnika.

Završetkom nove farme u zoni „Rižino polje“ u siječnju 2018. godine, investicije cca 40 milijuna kuna i kojom se planira uzgojem 56.000 kom purica u jednom turnusu podići kapaciteti postojeće proizvodnje za 15%.

Namjerava se zaposliti novih 10 radnika od kojih će prednost kod zapošljavanja imati stanovnici općine Brodski Stupnik, sa čijim predstavnicima, načelnikom i općinskim vijećem, smo prezadovoljni jer su iskazali veliku spremnost i suradnju te učinili da naša investicija bude realizirana baš u njihovoj Gospodarskoj zoni.