Posjeta Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru Drenovci

Podijeli:

Općina Brodski Stupnik pripremila je projekt izgradnje Poljoprivrednog logističko-distributivnog centra s inkubacijom za što već od ranije postoji ishodovana građevinska dozvola. U prvoj fazi, za koju očekujemo Natječaj iz ESI fondova u 1.kvartalu sljedeće godine, predviđena je izgradnja opremljene zgrade za preradu voća, povrća, meda i tjestenine, hladnjače i upravne zgrade koje će moći koristiti zainteresirani poduzetnici ( poljoprivredna gospodarstva) s područja Općine i Brodsko-posavske županije.

Kao primjer dobre prakse, jučer su predstavnici Općine i CTR d.o.o. županijske razvojne agencije posjetili Općinu Drenovci (Vukovarsko-srijemska županija) koji su prošle godine stavili u funkciju Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci, koji je također financiran iz ESI fondova u prošlom programskom razdoblju.

Domaćini su nas izvijestili o svim radnjama koje su činili u pripremi i provedbi svog projekta, a posebno je bilo važno čuti njihove rezultate, ali i probleme sa kojima se suočavaju kako bismo mi mogli kvalitetnije pripremiti svoj projekt.