Prijava štete od prirodne nepogode

Podijeli:
Uslijed ekstremne vremenske pojave-olujnog nevremena praćenog tučom koje je jučer 01.07.2024.godine u kasno popodnevnim satima zahvatilo cjelokupno područje Općine Brodski Stupnik stavljen je u pripravnost Stožer civilne zaštite te su angažirani pripadnici DVD-a Brodski Stupnik i komunalnog poduzeća Locorum d.o.o. radi utvrđivanja i sanacije štete po stupnju hitnosti.
Nakon utvrđivanja stanja na terenu te zahtjeva stanovništva koji pristižu, zasigurno ćemo prema županu Brodsko-posavske županije uputiti Zahtjev za proglašenje prirodne nepogode za područje Općina Brodski Stupnik, kojom su nanesene značajne štete na stambenim, poslovnim i gospodarskim objektima, kao i na poljoprivrednim kulturama.
Općina Brodski Stupnik je za sve građane kojima je potreban nužni građevinski materijal (crijep, najlon, cerade) otvorila mogućnost preuzimanja istog u Trgovini Paris u Brodskom Stupniku uz prethodnu obvezu “Prijave štete” i dostavu fotodokumentacije koja će potkrijepiti istu, u prostoru Općine gdje možete dobiti i sve druge informacije (kontakt tel. 035/427-554).
Napominjemo važnost da sačuvate sve račune i fotodokumentaciju kojom ćete moći opravdati moguću nadoknadu nastale štete.
U ovoj nimalo lakoj situaciji koja nas je zadesila molimo i pozivamo vas na međusobno razumijevanje i solidarnost!
Obrazac za prijavu štete: PRILOG 2