Program “Djelujmo aktivno”

Podijeli:

Danas, 02.10.2023. na prostoru trga ispred Općine Brodski Stupnik , a u sklopu međunarodnog dana starijih osoba održana je javna akcija u svrhu osvješćivanja javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama. U tu svrhu je izrađeno 500 letaka koje su uz besplatnu kavu u vremenu od 08:00 – 12:00 sati naši umirovljenici dijelili stanovnicima Općine Brodski Stupnik, a u kojima se poziva na brigu i dostojan život osoba starije životne dobi, ali isto tako i što je to nasilje nad starijim osobama i kako reagirati u takvim slučajevima. Cilj akcije je bio osvijestiti sve građane s područja Općine Brodski Stupnik da je osobama starije životne dobi potrebno pokloniti svoju pažnju, vrijeme i pružiti im pomoć u njihovom svakodnevnom životu.
Odaziv građana je bio dobar, kao i povratne informacije jer je zaključak da definitivno treba više pažnje i vremena posvetiti starijim članovima svojih obitelji, ali i svim ostalima, naročito onima koji su sami i za koje se nema tko pobrinuti.

No to nije sve, jer će tijekom mjeseca listopada biti održane dvije edukacije, jedna o informiranju i podizanju razine svijesti o pravima starijih osoba i jedna edukacija o prevenciji zlouporabe ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju. Ne sumnjamo da će odaziv naših starijih kao i uvijek biti velik, a edukacije sadržajne i korisne. Veliko hvala svima koji su podržali ovu akciju.

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruga STUP i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.