Projekt “Samo aktivno!”

Podijeli:

Općina Brodski Stupnik 16. veljače 2021. godine započela je s još jednim projektom. Riječ je o projektu „SAMO AKTIVNO!“  u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja  Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“. Provedba projekta traje 18 mjeseci, a razdoblje provedbe je od 16. veljače 2021. godine do 16. kolovoza 2022. godine. Vrijednost projekta je 2.585.488,68 kuna, a iznos EU potpore je 100%.

Cilj ovog projekta, na kojem je LAG Posavina partner, je kroz razvoj i unaprjeđenje programa za aktivno socijalno uključivanje te unaprjeđenje interkulturalnih aktivnosti, povećati socijalnu uključenost i potaknuti aktivno sudjelovanje u društvu ranjivih skupina na području LAG Posavina koje pripada urbanom području Slavonski Brod.

Mnogobrojnim aktivnostima za djecu, mlade te osobe starije životne dobi doprinijet će se kvalitetnijem i sadržajnijem životu na području Općine. U području sporta provodit će se aktivnosti škole plivanja za osnovnoškolce, univerzalne škole sporta za rekreativce, a osobe starije životne dobi voditi na kuglanje i sl. Kultura će biti zastupljena kroz likovno-kreativne radionice, radionice lončarstva, škole plesa i pjevanja, uključujući radionice robotike i web dizajna kroz koje će mladi ojačati svoja znanja i vještine. Održavanje šest koncerata na području Općine Brodski Stupnik dodatno će doprinijeti provedbi kvalitetnijeg života za sve građane. U projektne aktivnosti bit će uključene i osobe s invaliditetom za koje je nabavljeno putničko vozilo prilagođeno s rampom za prijevoz invalida koje će im uvelike pomoći u pristupanju radionicama.

Pozivaju se sva zainteresirana djeca i mladi do 25 godina te stariji od 54 godine da se uključe u navedene aktivnosti. Više informacija o projektu mogu dobiti pozivom na kontakt broj 035/427-554 svaki radni dan od 7 do 15 h ili na mail adresi samoaktivnoobs@gmail.com. Web stranica projekta: samoaktivno.com