Promjena poslovanja Narodne knjižnice i čitaonice u Brodskom Stupniku

Podijeli:

Poštovana djeco i roditelji, učiteljice i učitelji, članice i članovi Narodne knjižnice i čitaonice Brodski Stupnik, Prvenstveno se želimo zahvaliti na korištenju usluga koje naša Knjižnica nudi te Vas ovim putem želimo obavijestiti o novonastalim promjenama. Narodna knjižnica i čitaonica Brodski Stupnik od nedavno koristi programski (računalni) sustav obrade knjižnične građe. To za Vas korisnice i korisnike znači da više nema ručnog unosa i evidentiranja članova, posudbe i razduživanja, čime je znatno unaprijeđeno poslovanje Knjižnice. Shodno tome, vodi se pravilna evidencija prethodno navedenoga.

Svim članicama i članovima koji su unazad godinu dana obnovili članstvo, ostaje ručno evidentirano do isteka godine dana. Ostale članice i članovi mlađi od 16 godina imaju obvezu doći u Knjižnicu s roditeljem/skrbnikom/udomiteljem kako bi, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, ispunili pristupnicu u Knjižnicu. Napominjemo da je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili drugi osobni dokument iz kojega je moguće iščitati osnovne podatke o korisniku.

Članarina, kao i dosad, iznosi 30,00 (trideset) kuna godišnje, a umjesto dosad propisanih 15 (petnaest) dana roka posudbe knjižnične građe, isti se produžuje na 30 (trideset) dana. Zakasninu po pojedinoj knjižničnoj građi zaračunavat će sam programski sustav i to 1 (jednu) kunu po danu zakašnjenja. Svaka članica i član dobit će člansku iskaznicu koju imaju obvezu ponijeti za potrebe zaduživanja (posudbe) i razduživanja knjižnične građe, u suprotnom to neće biti moguće. Niti jedna članica i član, osim onih koji su obnovili članstvo unazad godinu dana, neće imati mogućnost zaduživanja (posudbe) knjižnične građe ukoliko ne podnese zahtjev za članstvom. Ovim putem također želimo skrenuti pozornost na dosadašnja dugovanja od kojih pojedina traju po nekoliko mjeseci. Nećete imati novčane naknade za ista, ali nećete niti imati mogućnost daljnje posudbe prije nego što razdužite (vratite) stare knjige.

Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se da ćemo u budućnosti surađivati bolje i lakše nego dosad. Za sva pitanja i nejasnoće stojimo na raspolaganju.

Mateja Pejanović, Općina Brodski Stupnik, za Narodnu Knjižnicu i čitaonicu Brodski Stupnik