Radionica programiranja i robotike u Starom Slatiniku (STEM auto 2018. – jednakost prilika!)

Podijeli:

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Udrugom Zlatnik, Stari Slatinik organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica se održava 06.08.2018 u PŠ Stari Slatinik, Hrvatskih branitelja 155  s početkom u 10,00h.

Radionicu provodi Croatian Makers liga i besplatna je za sudionike, a za opremu se ne brinite jer je osigurana. Trajanje radionice je 2 sata, a mogu sudjelovati učenici od 3. razreda osnovne škole do drugog razreda srednjih škola.

Molimo zainteresirane roditelje/staratelje da nam se jave te tako prijave dijete za radionicu, mailom na  udruga.zlatnik@gmail.com s imenom i prezimenom djeteta koje će sudjelovati na radionici te imenom i prezimenom roditelja/staratelja. Prijava je obvezna!

U projektu IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećujemo Sjevernu Hrvatsku. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja.

Tijekom godine STEM auto će posjetiti Dalmaciju, Istru, Kvarner, Liku i Gorski Kotar kao i druge lokacije Hrvatske. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a: CroatianMakers.hr.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

STEM auto je u 2016. i 2017. putovao po Hrvatskoj u 4 ciklusa. Naš edukator je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje, a ovdje je interaktivna karta prošlih ciklusa STEM auta.