Roditelji oslobođeni 50% iznosa u ekonomskoj cijeni vrtića za svibanj 2022.

Podijeli:

Roditelji djece polaznika vrtića oslobođeni su 50% iznosa u ekonomskoj cijeni Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac” i podružnice Dječjeg vrtića Brodski Stupnik za mjesec svibanj 2022. godine

U sklopu provedbe Ugovora zaključenog izmedu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Općine Oriovac, općinski načelnik Antun Pavetić, donio je odluku da roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić „Ivančica Oriovac” budu izuzeti od plaćanja 50% udjela sufinanciranja u ekonomskoj cijeni za mjesec svibanj 2022. godine. Roditeljima će to ujedno biti i prigodan poklon te rasterećenje kućnih troškova.

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Općina Oriovac potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini. Cilj je spomenute mjere, za koju su osigurana financijska sredstva, što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u jedinicama lokalne samouprave na potpomognutim područjima, a posebno u manje naseljenim ruralnim područjima Republike Hrvatske u kojima je slabije razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi. Stoga, za mjesec svibanj 2022. godine roditelji neće plaćati ukupan iznos financiranja vrtića već će se njihov udio pokriti iz potpore koju je Općina Oriovac ostvarila temeljem Ugovora sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.