Savjetovanje s javnošću za Prijedlog Proračuna Općine Brodski Stupnik za 2017. godinu

Podijeli:

Kako je u tijeku priprema Proračuna za 2017. godinu kao i projekcije proračuna 2018-2019. godina, temeljem Zakona o proračunu  i Zakona o pravu na pristup informacijama želimo informirati o već planiranim i pripremljenim projektima ali isto tako i zamoliti za sugestije i prijedloge onoga što nije uvršteno.

U ovom trenutku Općina ima potpuno spremnu dokumentaciju za niz projekata kao što su:

 • Tehnologijsko-razvojni inovacijski inkubator u Brodskom Stupniku,
 • Odvodnja oborinskih voda za glavnu prometnicu u naseljima Brodski Stupnik – Stari Slatinik (zacjevljenje kanala),
 • Odvodnja oborinskih voda u naselju Stari Slatinik u ulici Ilije Martinovića  
 • Dovršenje izgradnje vodovodne mreže u ul. Ilije Martinovića,
 • Izgradnja pješačkih i biciklističkih staza Stupnik – Slatinik,
 • Rekonstrukcija zgrade „Stare škole“ u poslovno-javnu građevinu (biblioteka sa čitaonicom i igraonicom i pratećim prostorijama)
 • Rekonstrukcija zgrade „Stare općine,
 • Uređenje Društvenog doma i Lovačke kuće u Starom Slatiniku, 
 • Uređenje škole i školskog stana te zvonika u Lovčiću,
 • Projekt klimatizacije i ventilacije sale Društvenog doma u Brodskom Stupniku,
 • Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta na području Općine Brodski Stupnik (osam cesta).

S obzirom na obim i veličinu ovih projekata, realizacija istih ovisi o dinamici raspisivanja natječaja EU fondova.

Nadalje, želimo informirati građane da smo dio velikog tkz. Projekta „BROD 2“ iz kojega će se u naredne dvije godine završiti izgradnja kanalizacijskog sustava te za mještane besplatna izgradnja svih priključaka na isti.

Općina također radi na stvaranju preduvjeta za izgradnju lokalnog sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina, betonskom uređenju vodotoka, Magovac i Trešnjevac kao i na rješavanju izrade projektne dokumentacije i imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju akumulacije na vodotoku Razliv, te ceste Lovčić-Bučje.

Općina je s ciljem poticanja razvoja gospodarstva osigurala financijsku potporu u iznosu od 5.000,00 kuna za pripremu  projekata koji se mogu kandidirati putem Mjera ruralnog razvoja te se zainteresirani upućuju na daljnju suradnju s LAG-om kao i sve udruge koje pomoću određenih programa mogu osigurati bolje uvjete a što je već dokazano kroz projekte realizirane u suradnji s LAG-om „POSAVINA“ („Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu“, „Uređenje sportskog objekta Brodski Stupnik“, „Škola plivanja za učenike 1-4 razreda“ i dr).

U plan Proračuna za slijedeću godinu ući će izgradnja parkirališta ispred groblja u Brodskom Stupniku, daljnje uređenje parkova i dječjih igrališta u Stupniku i Slatiniku, sportskog objekta NK „Svačić“, tematskog parka pored Križnog puta te nastavak uređenja šetnica, biciklističkih staza, groblja, Doma u Krajačićima i Vatrogasnog doma u Brodskom Stupniku.

Ovim putem još jednom pozivamo sve građane, udruge i ostale sudionike da se uključe i sudjeluju u kreiranju i planiranju prijedloga Proračuna Općine Brodski Stupnik za 2017. godinu na način da dostavite svoje prijedloge i sugestije vezane za razvoj svoje lokalne zajednice.

Kako se to tiče svih stanovnika Općine Brodski Stupnik želja nam je da u kreiranju prijedloga a kasnije i samim Proračunom budu što bolje upoznati.

Svoje prijedloge možete dostaviti putem Obrasca za prikupljanje prijedloga na e-mail: opcina-brodski.stupnik@sb.t-com.hr, poštom na adresu Općina Brodski Stupnik, Stjepana Radića 117, 35253 Brodski Stupnik, osobno, na fax: 035/427-137 ili putem web obrasca ispod ovog članka.

Rok za podnošenje prijedloga je 25. listopad 2016. godine.

Zahvaljujemo se na Vašem trudu i prijedlozima, kao i zanimanju za rad Općine Brodski Stupnik. 

Vaš prijedlog