Učitelji OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac na mobilnosti u Španjolskoj

Podijeli:

Nakon više od dvije turbulentne i neizvjesne godine mobilnost u sklopu međunarodnog Erasmus + projekta „Play Children Play“ u kojima sudjeluje Osnovna škola „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac se nastavljaju. Iako su planirane aktivnosti u sklopu projekta tijekom pandemijskog razdoblja doživjele neke promjene, projekt nastavlja s mobilnostima. Nažalost zbog preporuka Nacionalnih agencija te koordinatora projekta mobilnost učenika i učitelja u oriovačku školu su otkazane, a planirane mobilnosti u druge države su pomaknute.

Tako je troje učitelja naše škole, u tjednu od 2. svibnja 2022. do 6. svibnja 2022. sudjelovalo u drugoj mobilnosti i otputovalo u Španjolsku. Domaćin druge mobilnosti je bila CEIP Antonio de Nebrija koja se nalazi u gradu Alcala de Heneras koji su posjetili učiteljica Alena Martinović Mileusnić, učitelj Antun Javor i učiteljica Marija Tomljenović Mličević.

Naši učitelji u navedenoj školi održali su dva školska sata u 4. i 5. razredu na kojima su predstavili školu u kojoj rade te naveli zanimljivosti i osnovne činjenice svoje zemlje, poučavali su učenike riječima za pozdrave, boje i brojeve na hrvatskom jeziku kroz zanimljive aktivnosti. Osim održanih sati učitelji su sudjelovali u promatranju njihove nastave te odražavanju radionica vezanih uz projekt, a učenici škole domaćina za učitelje su pripremili priredbu u kojoj su predstavili tradicionalne španjolske plesove.

Između ostalih, cilj projekta je i u nastavu uključiti što više tradicionalnih igara koje se igraju na otvorenom i na taj način potaknuti učenike da u svoje svakodnevne aktivnosti uključe i kretanje te vrate zaboravljene igre koje su igrali njihovi roditelji te djedovi i bake, a na web stranici Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac možete pronaći kako se u našoj školi provela aktivnost igranja tradicionalnih igara, te kako je to bilo u Španjolskoj.

Do kraja projekta u listopadu 2022. godine ostaje još jedna mobilnost koja bi trebala biti održana krajem rujna 2022. godine u Belgiji.