Udruga “Spretne ruke” proslavila 10 godina rada i djelovanja

Podijeli:

Prošle nedjelje na redovnoj Godišnjoj skupštini udruge „Spretne ruke“ iz Starog Slatinika bilo je veselo i svečano jer je Udruga proslavila deset godina rada i djelovanja. Tom prilikom osvrt na desetogodišnji rada dala je predsjednica Udruge Daliborka Paun.

Kroz pripremljenu prezentaciju mogao  se vidjeti sav trud koji je utkan u rad Udruge, od teških početaka do uspjeha u sadašnjosti. Svojim djelovanjem članice Udruge su naučile i tako čuvaju od zaborava tehnike izrade ručnih radova s kojima su radile i  koristile se naše majke i bake. Zahvaljujući radu i trudu postali su prepoznatljivi ne samo u našoj općini Brodski Stupnik i cijeloj Brodsko – posavskoj županiji, već i u drugim županijama. Osim redovnih izlaganja u našoj županiji posjećuju i sajmove u Požeškoj županiji. Također im se pružila prilika da da izlažu u Fužinama, na sajmu u Vukovaru te nakon obilaska članova Plitvica i u Rastokama. Pohvalili su se da su svugdje zapaženi i njihovi raznoliki ručni radovi izazivaju zanimanje i divljenje. Za daljnji rad postavili su cilj posjete drugim dijelovima Hrvatske i tamo predstavljanja svojih  radova.

Udruga je osim na sajmovima aktivna i u društvenom radu općine Brodski Stupnik gdje uspješno surađuju s drugim Udrugama iz Općine. Sudjelovali su u organizaciji Adventa u Brodskom Stupniku, angažirali se u uređenju jaslica ispred crkve Sv. Josipa u Starom Slatiniku, sudjelovale u radionicama za učitelje Brodsko  posavske županije gdje su pokazali i prenijeli svoje umijeće u izradi rukotvorina. Suorganizirale put na Advent u Grazu te organizirale put  na Advent u Zagreb te izlete na Plitvice, Fužine i u Vukovar gdje su i izlagali svoje radove.

Na kraju službenog dijela Skupštine članice „Spretnih ruku“ su se uz prigodne poklone i cvijeće zahvalile prvoj predsjednici Udruge Jeleni Dudrak koja ih je na samim početcima naučila izradi zlatoveza preko kartona te članici Slavici Mach koja je bila inicijator okupljanja i osnivanja Udruge.