Udruživanje Turističkih zajednica Općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela

Podijeli:

Međusobnom komunikacijom predsjednici Turističkih zajednica Općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela ustanovili su potrebu za formalnim udruživanjem. Sklopljenim sporazumom prethodno su definirane pojedinosti oko ustroja nove Turističke zajednice, a ishođenim prethodnim suglasnostima od strane Ministarstva turizma i sporta na udruživanje te statut održana je Osnivačka skupština Turističke zajednice Meridiana Slavonica. Trenutno je jedina lokalna turistička zajednica tako udružena na području Brodsko-posavske županije. Predsjednici, vođeni logikom zdravog poslovanja i prednosti koje nudi udruživanje, odlučili su pokrenuti inicijativu za udruživanjem. Osnivačka skupština održana je u utorak, 16. veljače 2021. godine u Društvenom domu u Novoj Kapeli na kojoj je konstituirana Skupština, izglasan Statut, Poslovnik o radu Skupštine, članovi Turističkog vijeća, predstavnici TZ Meridiana Slavonica u Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije te je donesena odluka o visini članarine dragovoljnim članovima.

Tijekom održavanja Osnivačke skupštine načelnici su se obraćali članovima Skupštine dajući naglasak na sve prednosti koje sa sobom nosi ovakvo udruživanje – veće financijske mogućnosti, kvalitetno upravljanje poslovima Turističke zajednice, olakšavanje pristupa informacijama te ono najbitnije – mogućnost kvalitetnog istupa na turističko tržište. Svjesni činjenice da je svaka turistička zajednica pojedinačno bila nedostatna za kreiranje kvalitetnijih turističkih proizvoda, očuvanje postojećih i stvaranje novih resursa, članovi Skupštine izglasavanjem Statuta i pojedinačnim izražavanjem zadovoljstva postignutim ciljevima podržali su udruživanje.

Preostaju finalni formalni koraci potrebni za upis nove Turističke zajednice u Upisnik turističkih zajednica koji će biti realizirani u sljedećih nekoliko dana.