Završna konferencija projekta “Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik”

Podijeli:

Danas, 21. lipnja 2024. godine održana je Završna konferencija projekta “Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik” u konferencijskoj dvorani novoizgrađenog Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora.
Prijavitelj projekta je Općina Brodski Stupnik s partnerima Sveučilište u Slavonskom Brodu i Locorum d.o.o. Riječ je o projektu vrijednom više od 6.204.071,31 € , a ukupno dodijeljena bespovratna sredstva iznose 4.534.548,81 €. Tijela u provedbi projekta su kao Upravljačko tijelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i Posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Sve okupljene je pozdravio načelnik Općine Brodski Stupnik, g. Goran Jelinić te predstavio ciljeve, pokazatelje i rezultate projekta. Konferenciji je prisustvovalo 50-ak sudionika, a neki od njih su ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije g. Dragan Jelić, predstavnik Upravnog odjela za integrirana teritorijalna ulaganja g. Krunoslav Đurković, načelnici susjednih Općina te ostali uvaženi sudionici.

Poljoprivredno-poduzetnički inkubator uključuje 3.808,15 m² novoizgrađene i opremljene 2 poduzetničko-proizvodne zgrade, a koje uključuju 10 ureda za najam površine 28 m2, konferencijsku i edukacijsku dvoranu, čajne kuhinje te proizvodne prostore za preradu voća i povrća, proizvodnju satnih osnova, čišćenja orašastih plodova te liniju za pranje i sortiranje jabuka. Osim prostora za preradu, Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik nudi skladišne kapacitete u ULO (Ultra Low Oxygen) hladnjačama kapaciteta 1020 t te regularne komore kapaciteta 90 t.

Na ovom mjestu poljoprivrednici će pronaći mjesto na kojem mogu prerađivati i skladištiti svoje proizvode, a prostora ima i za one koji tek planiraju zaploviti poduzetničkim vodama!