Noć muzeja 2017. u Starom Slatiniku

Podijeli:

 

Zavičajno Društvo Stari Slatinik u Noći Muzeja 2017.g još jednom je dokazalo kako i u malim sredinama Lijepe naše ljudi otvorene duše i velikog srca mogu stajati uz bok muzeja u gradovima kao što su naš Slavonski Brod, Zagreb, Split i drugi.

Ove godine tema Noći Muzeja bila je glazba, a program je u potpunosti ispunio očekivanja posjetitelja na veliko zadovoljstvo uz tople napitke.

Prigodnim pozdravom dobrodošlice u ambijentu stalnog postava Zavičajne zbirke otvorena je izložba „Glazbenici i glazbala Staroga Slatinika i okolice“. Stare fotografije su pokazale zavidno bogatstvo kako glazbenika (svirača i pjevača), tako i raznovrsnih glazbala našeg kraja iz čega možemo zaključiti kako su nas naši korijeni odredili i dali nam ljubav,snagu i znanje koje nosimo kroz život.

Učitelji Područne škole Stari Slatinik, OŠ Ivan Mažuranić Sibinj upotpunili su doživljaj „Glazbeno-likovnom radionicom“ na veselje mališana čije su vrijedne ručice po uputi svojih dragih učitelja i učiteljica izrađivale prigodne bedževe i slikali crteže po želji, slušajući glazbu.

Program je nastavljen promocijom knjige pjesama domoljubno-zavičajnog karaktera „Cesta sanjara“ autorice Barice Šljivarić –Buttel iz Staroga Slatinika.

Uz prigodno čitanje i izvođenje uglazbljenih tekstova, koje je na veliku radosti i oduševljenje svih prisutnih uglazbila i otpjevala naša Josipa Hmilevski-Ančurovski sa svojim TS „AIS“ i pjevačkom skupinom „Kume“ iz Sl. Broda uz zvuke tamburice i pjesme o Slavoniji zagrlili smo i ispratili ovu Noć Muzeja 2017.g.