Obavijest roditeljima o promjeni ekonomskih cijena redovitih programa Dječjeg vrtića “Ivančica Oriovac”

Podijeli:

Poštovani roditelji,

Obavještavamo Vas da je analizom troškova u 2021 od siječnja 2022. godine utvrđeno povećanje naših ekonomskih cijena redovitih programa Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“.

Stara cijena vrtića po programimaNova cijena vrtića po programima
1.185,79 10 satni program od (6;00 – 16:00)1.815,46 10 satni program od (6;00 – 16:00)
948, 63 kn 5 satni program s ručkom(6:00 -12:00)1.452,36 5 satni program s ručkom(6:00 -12:00)
592,90 5 bez ručka (6:00 – 11;30)907,73 5 bez ručka (6:00 – 11;30)

Sufinanciranje roditelja i dalje će se odrediti cjenovnim rangom prema primanju kućanstva. U primanja kućanstva osim plaće roditelja ulaze i dječji doplatak i alimentacija za razvedene roditelje.

S dosadašnjim ekonomskim cijenama za pojedine programe nismo u mogućnosti poslovati rentabilno i teško ispunjavavamo svoje obaveze prema dobavljačima.

Ekonomske cijene vrtića nisu se mijenjale od 2016. godine od kada je vrtić osnovan. Na povećanje cijena u vrtiću odlučili smo se nakon analize tržišta, praćenja već duže vrijeme godišnje potrošnje namirnica, energenata, potrošnih materijala i ostalih čimbenika koji utječu na redovno poslovanje vrtića.  U poslijednjih nekoliko godina cijene hrane i energenata su se drastično povisile, što vjerovatno i sami uviđate u svom svakodnevnom životu. Dosadašnja poskupljenja smo uspijevali nadonkaditi iz sredstava općine, no poskupljenja u 2021 su prevelika kako bi cijena ostala ista. Plaće djelatnika su ostale niže nego što bi trebalo po  kolektivnom ugovoru, jer bi povećanje istih dovelo do još dodatnog poskupljenja.

Općina Oriovac kao osnivač vrtića  te općina Brodski Stupnik u velikom postotku sufinanciraju boravak djece u vrtiću. Veći dio povećanja troškova će i dalje će  snositi općine.Iznos kojima općine sufinanciraju vrtić se povećao u ovih 5 godina više nego duplo. Cijeli ovaj dio od ekonomske cijene vrtića do vašeg sudjelovanja u cijeni izdatak je općine, tako da svatko od vas može izračunati koliko općina izdvoji na mjesečnoj razini za svako pojedino dijete. Prema roditeljima su cijene našeg vrtića još uvijek znatno niže u prosjeku nego cijene susjednih općina. (Sibinj, Nova Gradiška, Rešetari, Nova Kapela) Neke od tih općina niti nemaju dohodovni cenzus, već svi plaćaju jedanko.Kako bi olakšali situaciju roditeljaima sa više djece popust za drugo djete je 50 %, a za treće djete je popust 100%.

Kako bismo i dalje što uspješnije surađivali molimo vas za razumijevanje.

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju

Dječji vrtić „Ivančica Oriovac“