Uspješnim gostovanjima KUD-a „Zrinski“ uspješno proveden program Ministarstva kulture za nabavu tradicionalne obuće – opanaka

Podijeli:

KUD „Zrinski“ iz Brodskog Stupnika u mjesecu kolovozu ove godine imao je dva uspješna gostovanja u susjednoj BIH.

Dana 6. kolovoza 2017. godine KUD „Zrinski“ sudjelovao je na Međunarodnoj smotri folklora „Bijeljansko sijelo 2017“, u  mjestu Bijeloj – distrikt Brčko.

Već slijedeći vikend KUD „Zrinski“ otputovao je na dvodnevno gostovanje u Roško Polje gdje su i prošle godine uspješno gostovali, te su na poziv HKUD-a „Fra Jozo Križić“ iz Roškog Polja pozvani da i ove godine nastupe na jubilarnom „10.  Roškom Kulturnom Ljetu“.

Uz KUD „Zrinski“ na ovom gostovanju su sudjelovale i članice PS „Drumarice“ iz Brodskog Stupnika. KUD „Zrinski“ i PS „Drumarice“ uspješno su izveli tradicijske pjesme i plesove te predstavili tradicijske nošnje svoga kraja koje nisu nikoga ostavile ravnodušnim.

Upravo te nošnje upotpunjene su nabavkom tradicijskih opanaka koje je KUD „Zrinski“ dao izraditi u okviru Programa kulturnog razvitka za 2017. godinu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.  Tim Programom Ministastvo kulture Republike Hrvatske financiralo je izradu 13 pari muških i ženskih opanaka u vrijednosti od 5.000,00 kuna koji ostaju u trajnom vlasništvu KUD-a.