Završeni radovi izgradnje nerazvrstanih cesta iz IPARD programa

Podijeli:

DSC_0091

Općina Brodski Stupnik prijavila se na raspisani IPARD natječaj, MJERA 301 za uređenje prometnica na svom području. Kako je kandidatura prihvaćena, Općina je provela vrlo zahtjevan postupak javne nabave te odabrala tvrtku CESTAR d.o.o., Sjeverna vezna cesta bb, Slavonski Brod kao najpovoljnijeg ponuditelja. Procijenjena vrijednost izgradnje prometnica je bila 2.099.988,00 kuna dok je tvrtka „Cestar“ ponudio da će predmetne radove izvesti za 1.563.428,41 kuna s PDV-om.

DSC_0150

Ovih dana završeni su radovi asfaltiranja i uređenja bankina u Slavonskoj ulici i ulici Radničko naselje u Brodskom Stupniku, te ulici Hrvatske mladeži u Starom Slatiniku. Predstoji izlazak IPARD kontrole koja će provjeriti kontrolu izvedenih radova, te provedba tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole.

Tek po ishođenju svih radnji možemo podnijeti zahtjev za isplatu sredstava prema IPARD agenciji te vratiti banci pozajmicu jer je projekt rađen po modelu pred financiranja.

Svi prihvatljivi troškovi izgradnje prometnica financiraju se u 100%-iznosu, tako da možemo konstatirati da je Općina Brodski Stupnik napravila izuzetno dobar posao.

DSC_0180