Općina Brodski Stupnik s partnerima i ove godine provodi projekt iz programa “Poticanje programa obuke neplivača”

Podijeli:

Sada već po tradiciji, Općina Brodski Stupnik, zajedno sa partnerima: Športsko društvo Brodski Stupnik-Stari Slatinik (ŠD BS SS), Osnovna škola „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac – Područna škola Brodski Stupnik i Osnovna škola “Ivan Mažuranić” Sibinj – Područna škola Stari Slatinik, od srijede 11. travnja 2018. godine na Gradskim bazenima u Slavonskom Brodu provodi projekt iz programa “Poticanje programa obuke neplivača”.

Program će koristiti 109 školske djece od 1. do 4.razreda sa područja Općine Brodski Stupnik, koja pohađaju navedene škole-partnere, koja će postići veći stupanj usvojenosti plivačkih znanja i vještina te će stvoriti zdrave životne navike i brigu o zdravlju kroz organizirane aktivnosti koje će se provesti u suradnji s Ustanovom za gospodarenje športskim objektima, čiji će stručno osposobljeni kadrovi i provesti školu plivanja na gradskim bazenima.

Tijekom projekta učenici će se obučiti vještinama i tehnici plivanja, disanja i snalaženja u vodenom prostoru, što će pozitivno utjecati na psihofizičko stanje učenika, poboljšati pravilan rast i razvoj učenika, popularizirati bavljenje sportom, motivirati učenike za bavljenje specifičnim sportom.

Nastavak je to projekta provedenog prije nepune dvije godine, a u koji će se uključiti i djeca koja nisu tada imala priliku pohađati isti.

Kako je to izgledalo prošle godine možete vidjeti na poveznici: https://www.brodski-stupnik.hr/zavrsen-projekt-mala-skola-…/