Gospodarska zona “Rižino polje” – Velika očekivanja –

Podijeli:

Sastanak sa gospodarstvenicima te čelništvom županije i direktorom Razvojne agencije CTR

Općina Brodski Stupnik odredila se između ostalog i za razvoj gospodarstva na svom području, te su uloženi veliki napori i znatna sredstva u izgradnji gospodarske zone.

Do sada je najvećim dijelom izgrađena komunalna infrastruktura te potpisani ugovori sa osam poduzetnika, koji su u različitim fazama izgradnje svojih objekata unutar zone. Jedan poduzetnik je započeo sa radom, dva objekta su u izgradnji, dok su ostali u različitim fazama ishođenja projektne dokumentacije.

U ovom vremenu teške gospodarske krize pokušavamo razumjeti probleme s kojima se susreću poduzetnici u našoj Poslovnoj zoni, te je iz tog razloga Načelnik Općine inicirao i sazvao sastanak u županijskoj vijećnici sa gospodarstvenicima te čelništvom županije i direktorom Razvojne agencije CTR, kako bi pomogli u rješavanju problematike.

Sastanku su uz Općinskog načelnika Petra Lovinčića bili nazočni: zamjenik župana za gospodarstvo Davor Vlaović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Dunja Magaš sa suradnicom gđa. Jadranka Mandić, direktor Županijske razvojne agencije CTR-a Dragan Jelić, te poduzetnici koji su u postupku pripreme svojih investicija u poslovnoj zoni “Rižino polje” (ishođenje potrebne dokumentacije i dozvola za početak gradnje poslovnih objekata) i to: BIROTEHNA d.o.o. Slavonski Brod – Anto Lipovac (direktor) sa projektantom, VINDON d.o.o. Slavonski Brod – Mladen Gajski (direktor) s projektantom, OKORAK d.o.o. Zbjeg – Marko Mrkalj (direktor), JANJA KLAONICA PERADI, obrt, Slavonski Brod – vlasnik Vedran Marinović, OBRTNIČKO-TOKARSKA RADNJA, obrt, Slavonski Brod – vlasnik Nikola Jozić, ĆORKOVIĆ, izrada ukrasnih predmeta, obrt, Slavonski Brod – vlasnik Davor Ćorković.

Nazočni poduzetnici izrazili su svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom kao i ponuđenom pomoći od strane mjerodavnih iz županije, CTR-a i načelnika Općine.